can you charge batteries from the grid with vfx3524

Discussion about OutBack Inverters in Backup Applications

Moderators: OutBack Moderator Team, OutBack

can you charge batteries from the grid with vfx3524

Postby bsshirkey1 on Sat Jun 15, 2013 2:32 pm

can i use the grid to charge batteries with a vfx inverter, mate, and hub? this scenario having no charge controller, solar panels, or generator.
i pretty much just want to put the grid to the input, and have the inverter charge batteries. can this be done?
any immediate response would be helpful.
im selling my vfx, e-box, mate and hub to somebody who simply wants to charge batteries via the grid for the time being to keep his batteries topped off. i told him i didn't know, as i used mine with pv-panels and a charge controller to charge my batteries.
respectfully
bryan shirkey
bsshirkey1
Forum Expert
 
Posts: 65
Joined: Thu May 03, 2012 9:17 am
My RE system: off grid arrangement:
panels: 17,500W
CC: four flexmax 80s
inverters: flexware 1000 with four vfx 3648 inverters,
batteries: trojan flooded: 53.2kwh

Re: can you charge batteries from the grid with vfx3524

Postby gww on Sat Jun 15, 2013 11:12 pm

Yes, maby you should print your friend a manual from the internet. Its free.
Cheers
gww
gww
Forum Guru
 
Posts: 344
Joined: Wed Sep 05, 2012 5:30 pm
My RE system: 1. installed
2. 5640 watts mx panels
3. 2 axial flux Hugh Piggot 500 watt turbines
5. 2 gvfx 3648 inverters
6. 1 mx 60 charge controller, 1 fm 80 and 1 morningstar ts60 pmw
7. outback mount, panel and sub panel
8. mate
9. 4 place hub
10. couple more cc, doc wattson
11. 800 ah, 48 volt fork truck battery

Re: can you charge batteries from the grid with vfx3524

Postby orange36 on Mon Oct 21, 2013 8:56 pm

I have bookmarked this and will return soon more about it thank you.
orange36
Forum Junior Member
 
Posts: 1
Joined: Fri Oct 18, 2013 11:10 pm
My RE system: Good

Re: can you charge batteries from the grid with vfx3524

Postby vtmaps on Wed Oct 23, 2013 5:10 pm

bsshirkey1 wrote:can i use the grid to charge batteries with a vfx inverter, mate, and hub?


Yes, but you don't need the hub. You should use a RTS. --vtMaps
vtmaps
Forum Guru
 
Posts: 111
Joined: Mon Nov 07, 2011 6:09 pm


Return to Backup Applications

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest